Kuva on Aisla Elinan ristiäisistä ;)Etualalla näkyy juustokakut!
SUKLAAJUUSTOKAKKU
Pohja:
170 g kaurakeksejä
50 g voita
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/2 dl kuohukermaa
Murenna keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
Sulata suklaa. Sekoita juusto ja puolet sokerista. Lisää vaniljasokeri. Erottele kananmunista keltuaiset ja lisää ne juustoseokseen. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää loput sokerit ja vatkaa vielä hetki. Yhdistä seos juusto-suklaamassaan. Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää seokseen.
Kaada täyte murupohjan päälle ja anna sen olla yön yli pakastimessa. Ota kakku pakastimestanoin tunti ennen tarjoamista. Koristele kaakaojauheella tai suklaarouheella, viimeistele koristelu maun mukaan kauden marjoilla tai hedelmillä.
JUUSTOKAKKU
Pohja:
13 Digestive-keksiä murusina
50 g voita sulatettuna
1/2 dl sokeria
Täyte:
4 liivatetta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaviiliä
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
sitruunamehua
Sekoita pohjan ainekset ja painele irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle.
Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatteet veteen. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä 4 tuntia. Pinnalle marjoja tai hedelmiä.