sunnuntai, 17. syyskuu 2006
KAHVIRUUDUT
pohja:
4 dl sokeria
5 munaa
2 dl kylmää kahvia
250 g voita tai margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
(100 g suklaata)
kuorrutus:
90 g voita
300 g tomusokeria
kahvia
2 tl vaniljasokeria
koristeluun suklaata
Pohjan valmistus: Sulata rasva ja lisää siihen kylmä kahvi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja paloiteltu suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivat aineet ja rasva-kahviseos. Sekoita hyvin. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista225 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Kuorrutuksen valmistus: Sulata rasva. Sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri ja loraus kahvia. Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Höylää juustohöylällä suklaasta lastuja koristeeksi pinnalle.