449463.jpg

Pohja:

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
1 dl maitoa
täyte:
500g parsakaalta
3 kananmunaa
1/2 prk kermaviiliä
2 dl kevytkermaa
2 dl juustoraastetta
1 tl pippurisekoitusta
1 tl yrttisuolaa
1 tl suolaa

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa parsakaalista kukinnot ja keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja valuta kukinnot.
Levitä parsankukinnot taikinan päälle. Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada parsan päälle.
Paista piirasta 200 asteessa noin 40 minuuttia.