Pohja: 14 kpl Digestive-keksejä n 80 g margariinia sulana Mousse: 2 munaa 0,5 dl sokeria 2,5 dl Flora vispiä 200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata 5 liivatelehteä
Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esim kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n 5 minuutiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa, varo polttamasta. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kuumenna pienessä kasarissa n 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen. Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele miten haluat;) |
keskiviikko, 29. elokuu 2007